7 goda skäl till att välja Eraskolan

Att välja skola kan vara en klurig sak. Att som förälder ha insikt i “skolutbudet” kan i det stora hela vara väldigt knepigt, inte minst med tanke på att exempelvis media ger en allt annat än ärlig bild av olika skolalternativ. Eraskolan har därför sammanställt en “7 goda skäl”-lista (i kortformat) för att peka på varför Eraskolan är ett högattraktivt val.

.

E-Ord till 7 skal att vlja Eraskolan - Mindre

 

Mindre klasser
På Eraskolan har vi mindre klasstorlek och bara en klass i varje årskurs (F-6).

Mer lärare
Eraskolan har en högre lärartäthet. Vuxna med stort kunnande nära eleverna ger möjlighet att skapa trygghet och goda förutsättningar för lärande.

E-Ord till 7 skal att vlja Eraskolan - Mer

E-Ord till 7 skal att vlja Eraskolan - Bra

"Toppskiktet" i Sverige
Eraskolan och dess systerskolan Småskolan har upprepat fått utmärkelser för framgångsrikt utvecklingsarbete och har lika upprepat fått uppmärksamhet för att vara en framgångsrik skola när det gäller att få eleverna att klara de mål som staten har för de aktuella årskurserna. Fler elever klarar mer.

Trygghet
Eraskolan är en trygg skola, inte bara enligt Skolinspektionen. I den landsomfattande Skolenkäten fick vår huvudman väldigt fina värden inte minst när det gäller studiero och trygghet. “På vår skola finns inte mobbning”, är en elevberättelse som återkommer.

E-Ord till 7 skal att vlja Eraskolan - Trygghet

E-Ord till 7 skal att vlja Eraskolan - Viktigt

Skolan är viktig - viktig för alla
På Eraskolan är vi överens; skolan är viktig - för elever, föräldrar och lärare. Av föräldrar till elever som “vuxit ur” vår skola och fortsatt i högre årskurser på andra skolor så har vi fått återkopplat att eleverna varit mycket väl förberedda med gedigna kunskaper och förmågor. Detta bygger på att vi tillsammans månar om att skola och skolarbete är viktigt.

Närhet ger trygghet
På Eraskolan känner alla elever all personal och all personal alla elever.

E-Ord till 7 skal att vlja Eraskolan - Narhet

E-Ord till 7 skal att vlja Eraskolan - Driv

En skola med driv
En skola med driv med nära koppling till den senaste forskningen om skola. Ett nära samarbete med exempelvis Linköpings Universitet i flera forskningsprojekt ger utveckling till gagn för våra elevers kunskapsutveckling.

Rektors hälsning
“På Eraskolan vill vi leda våra elever framåt. Hos oss månar vi om att skola ska vara skola, med en positiv läratmosfär, och det ger goda resultat. Ingen skola är perfekt. Vi har många saker att utveckla vidare. Men hittills har vi lyckats väl. Nu ser vi särskilt fram emot att få fortsätta landa i byggnationsarbete för vårt nya skolhus. Redan idag har vi funktionella lokaler, men ser framemot att få färdigställa det nya skolhuset så fort som förutsättningarna gör det möjligt.” säger rektor Fredrik.

Kom på besök!
Frågor? Hör av dig! Ring eller mejla (013-47 90 400 eller info@eraskolan.se).
Du är också varmt välkommen att besöka oss. Hör av dig så bokar vi en tid!