För eleverna på Eraskolan erbjuds i årskurs 3 ”Gula fritids”. Mer information om vår fritidsverksamhet upp till och med åk 3 hittar du här.

För elever i årskurs 4-6:

Välkommen till 46:an

Här får eleverna möjlighet att hänga kvar efter skolan. Man ett riktigt schyst mellis, som vår kock fixar varje dag. På 46:an serveras till exempel smoothie, varma mackor och elevernas favorit – rispudding.

Varje dag finns aktivitet för den som vill. Flera dagar i veckan finns lärare på plats och hjälper de elever som är lite extra vetgiriga. Här kan man också få tid för att göra läxorna. För de eleverna som bara vill få en stunds skönt häng medan man läser en bok eller spelar ett spel så finns det plats i soffan. Olika dagar erbjuds olika aktiviteter, t ex i vår nya idrottssal.

46:an har öppet varje dag efter skolan.

Fyll på innan…

46:an är en kanonsmidig möjlighet för alla elever att fylla på med eftermiddagsmellis innan dagens övriga aktiviteter.

Vår kock erbjuder dagligen schyst mellis efter säsong och erbjuder gärna det lilla extra så fort chansen ges.

Kom och gå när du behöver

Att vara på 46:an kräver ingen anmälan när barnet är inskrivet. Man kommer de dagar man önskar och det finns alltid eftermiddagsmellis så det räcker. De flesta kommer direkt från skolan och ”checkar in” när lektionerna tar slut, äter mellis och kan sedan hänga kvar, antingen på läxläsning, aktivitet eller bara lite häng.

Varje elev kan sedan ”checka ut” när man vill, fram till stängningsdags vid kl 17.

Lunch även på loven

När ditt barn går på 46:an så får man också tillgång till lunch på skolan under alla lovdagar som ordinarie fritidshem är öppet. Ett supersmidigt alternativ när båda föräldrarna jobbar. Detta ingår i avgiften, utan extra kostnad.

Anmälan & kostnad

För att få tillgång till 46:an behöver du som förälder anmäla ditt barn. Det gör du enkelt via webbformuläret nedan.

Kostnaden för 46:an är 400 kr/månad. Har du annat barn inskriven i förskola/fritidshem så är kostnaden 200 kr/månad*

De elever som är inskriven på 46:an har även tillgång till ordinarie morgonfritids på Småskolan från 6.30 varje skoldag.

Anmälan

Jag/Vi har tagit del av förutsättningarna (se nedan)
Antal barn inskrivna i förskola och/eller fritidshem

Följande förutsättningar gäller:
För att få del av 46:an behöver ditt barn vara anmält och skolan ha skickat bekräftelse på anmälan om inskrivningsdatum. 46:an erbjuds alla skoldagar samt alla lovdagar som ordinarie fritidshem har öppet. Vi följer kommunens riktlinjer för uppsägning, två månaders uppsägningstid, på platsen. Fakturering sker per påbörjad månad. Betalning sker vi Småskolan Pedagogik. Faktura sänds månadsvis via e-post. Vid påminnelse tillkommer påminnelseavgift och dröjsmålsränta med Riksbankens referensränta + 8 %.

* = Anpassas efter gällande lagstiftning om maxtaxa.